Blogini etsii muotoaan...  En lopulta oikein ole tiennyt, mitä minun pitäisi tänne laittaa tai missä muodossa asiat esittää.

268710.jpg

Löysin Joensuun yliopiston kirjaston poistoista Veijo Saloheimon kirjan Savon historia II:2, Savo suurvallan valjaissa 1618-1721 (Joensuun yliopiston humanistisia julkaisuja N:o 11. Joensuu 1990. Kustannuskiila Oy, Kuopio).  Kirja on monta senttiä paksu järkäle, jonka olen lainannut kirjastosta ennenkin ja josta löytyy tosi mielenkiintoisia yksityiskohtia.

>

Etsin hakemiston avulla kirjan maininnat Hyttisistä:>
- vuonna 1633 haeskeli miesporukka karannutta alokastaan ja teurasti nälkäänsä Olli Pekanpoika Kettusen lampaan.  Yksi porukasta oli käärmelahtelainen Tuomas Hyttinen (s.54).
- vuonna 1704 Maaningalla on selvitelty riitaa, jossa käärmelahtelainen Heikki Karvinen velkoi Tuomas Hyttiseltä maanosana 200 lyhdettä Leppämäen palstan viljelyksestä (s.218).
- Leppävirran valkeamäkeläiset Mikko Iivanainen ja Antti Hyttinen pitelivät pahoin toistensa kalavehkeitä Kuhaistensalmessa (tulkitsen kirjoittajaa, että ajankohta oli 1633 tai vähän aiemmin?) eli nähtävästi Hyttilänlemmen ja Suvasveden välillä (s.182).
- Maaningan Käärmelahden siltaa ylläpitämään oli määrätty kolme talollista, joista yksi oli Vilppu Hyttinen (s.385).